#Modernivälittäjä: Hannimaria Haaramäki

Juttusarjamme #modernivälittäjä saa nyt jatkoa, kun ääneen pääsee Kruununhaan Kiinteistömaailman Hannimaria Haaramäki. Hannimarian pitkä työkokemus rakennus- ja sisustusalalta, sekä vuosien yksityisyrittäjyys tuovat arvokasta lisäosaamista kiinteistönvälittäjän työhön.

Työhönsä Hannimaria suhtautuu suurella sydämellä. Hänelle on erityisen tärkeää, että asiakkaita palvellaan aina laadukkaasti ja tavoitteellisesti sekä myötäeläen ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Ovathan asuntokaupat kuitenkin yksiä elämän suurimmista päätöksistä!

Hannimaria Haaramäki

hm-ja-siiri2

Miten päädyit töihin juuri kiinteistöalalle ja mikä on parasta työssäsi kiinteistönvälittäjänä?

Palasin reilut neljä vuotta sitten Espanjasta Suomeen, viiden sisustusalan yrittäjänä vietetyn vuoden jälkeen ja halusin nähdä kantaisivatko siipeni kiinteistönvälittäjänä.  Alusta asti oli selvää, että hankkisin samantien muun ammatillisen osaamiseni lisäksi kiinteistönvälittäjän työssä vaadittavan perusammattitaidon. Suoritinkin Kiinteistöalan ammattitutkinnon (Kiat) ja sen jälkeen Laillistetun Kiinteistönvälittäjän tutkinnon (LKV), molemmat työn ohella opiskellen.

Parasta työssäni on melko totaalinen itsemääräämisoikeus eli tietynlainen ”vapaus”. Se tuo tullessaan myös monenlaiset vastuut, niin työnantajaan nähden, kuin oman toimeentulonkin suhteen. Onnistumiset toimivat moottorina jaksamiseen tällä rankaksikin mielletyllä provisiopalkkaisella alalla.

Sinulla on erityisosaamista muun muassa arvoasuntojen ja uniikkien kohteiden myymisestä. Miten näiden markkinointi eroaa edullisempien kohteiden markkinoinnista, vai eroaako?

Jokainen minulle myyntiin tuleva asunto on arvokas ja tärkeä! On kuitenkin totta, että myyn usein hintavia huoneistoja Helsingin eteläisistä kaupunginosista tai esimerkiksi merenrantahuoneistoja hieman etäämpää. Kaikissa markkinointitoimissani laatu on ykköskriteeri, niin oikeellisten myyntitekstien kuin video- ja valokuvaustenkin suhteen. Asuinympäristön näyttäminen ilmakuvauksen avulla on tärkeä pointti. Toki upeiden vanhojen arvorakennusten huoneistojen, samoin kuin uudempien uniikkien kohteiden myyjillä on yleensä tahtotila panostaa näyttävään markkinointiin, joka tuo osaltaan tullessaan toivotun lopputuloksen.

Palasin juuri Orlandosta, Kiinteistönvälitysalan kansainvälisestä konferenssista ja siellä personoinnin ja räätälöinnin idea markkinoinnissa kiteytettiin näin simppelisti: One size does not fit all! Samoin kuin johdonmukainen työskentely tehdyn markkinointisuunnitelman mukaisesti: Make a plan and work the plan!

Mikä on hyvän markkinointimateriaalin merkitys kiinteistöalalla?

Kiinteistönvälitysala elää voimakkaasti digitaalisen markkinoinnin aikaa. Jo lähes kaikki potentiaaliset asiakkaat ovat mobiilikäyttäjiä. Asumisen portaalien lisäksi markkinointi sosiaalisessa mediassa on kasvanut räjähdysmäisesti. Ensivaikutelma asunnoista ei enää synny eteiseen tultaessa, vaan verkossa. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää saada aikaan wow-efekti ja herättää asiakkaan kiinnostus jo ennen kohteeseen tutustumista. Olen tarkka siitä, että työskentelen kuvaajien kanssa, joiden työnjälki on laadukas ja visioni mukainen. Laatu onkin tällä sisällöntuottamisen osa-alueella paras valtti kiristyvässä kilpailussa. 3D-tilaesittely auttaa esimerkiksi sokkeloisen tai monikerroksisen pohjan hahmottamisessa ja muun lisäinformaation antamisessa. Laadukkaan visuaalisen materiaalin merkitys on sanalla sanoen: OLEELLINEN!

Olet myyntituloksistasi palkittu kiinteistönvälittäjä, mikä on salaisuutesi?

Yleensä sanon, että salainen aseeni on rakas Siiri-koirani, joka kulkee mukanani töissä ja tulee mukaan koteihinkin, aina kun se vaan asiakkailleni sopii. Helsingin pankeissa Siiri onkin tuttu näky, kaupantekoon se pääsee mukaan lähes aina.

No, ehkä Siirin lisäksi minulla on hommaan vaadittavaa oivaltamisen kykyä. Olen aika taitava saamaan oikeat ihmiset kohtaamaan oikeat kodit. Sisustussuunnittelijana tunnen ihmisten asumistoiveet ja rakennusmestarina rakennukset ja rakentamisen, näistä molemmista on hyvä olla tietoa tässä hommassa! Markkinointiosaaminen on vahvuuteni. Ja Pohojalaisuus toki (ehkä olisi riittänytkin, että mainitsen vain tämän…).

Tässä vaiheessa vuotta (10/2016) olen Kiinteistömaailman (n. 650 välittäjää) henkilökohtaisten myyntituottojen kärkisijalla. Katsotaan miten käy, viime vuonna olin loppupeleissä hopeasijalla. Toki sillä asumisen genrellä, johon olen erikoistunut on tähän tähän saavutukseen iso vaikutus. Tämän tyyppinen menestyminen ei ole lainkaan primääritavoitteeni, mutta hauska lisä kovasta työnteosta kuitenkin.

Millaisena näet kiinteistönvälitysalan viiden vuoden kuluttua?

Ala muuttuu jatkuvasti, se on selvä. Iso murros on jo tapahtunut ja jatkuu vauhdikkaana digitalisoitumisen myötä. Samanaikaisesti kiinteistönvälitysala vaikeutuu ja vastuullistuu, joten en usko, että verkko korvaisi välitystehtävää. Ammatillinen ja markkinoinnillinen osaaminen tulee korostumaan entisestään ja se karsii alalta tekijöitä. Ehkäpä tehtävät tulevat pirstoutumaan erilaisiin palvelukokonaisuuksiin. On hienoa olla tässä kehityksessä mukana!

Vaikea kuvitella, että muutaman vuoden kuluttua yhä kiitäisimme sunnuntaisin esittelystä toiseen. Esittelyt paikan päällä keskittyvät yksityisesittelyihin, joissa tehdään päätöksiä. Virtuaalinen esittely huoneistossa on jo tehty aiemmin yhdessä kiinteistönvälittäjän kanssa, joka tuntee huoneiston, talon ja asuinympäristön palveluineen kuin omat taskunsa.

Omaa kotia ei tulla tulevaisuudessakaan ostamaan verkosta, ei ainakaan niin pitkään, kun ihmisellä on myös tunteet, eikä pelkästään järki! Jos ei tule paikan päällä oikeanlaista tunnetta, niin ei osteta, vaikka teoriassa kaikki olisikin ok. Oma koti on kaikkien aistien päätös.

Haluatko Hannimarian välittäjäksesi? Ota yhteyttä!

Hannimaria Haaramäki
050 5220254
hannimaria.haaramaki@kiinteistomaailma.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s