#Modernivälittäjä: Andrei Koivumäki

Vuoden viimeisessä #modernivälittäjä -postauksessamme piinapenkkiimme istui Andrei Koivumäki Bulevardin Kiinteistömaailmasta.

Andrei on kiinteistönvälityksen henkilöbrändäyksen uranuurtaja Suomessa joten olet saattanut törmätä häneen sosiaalisen median puolella. Hänelle on tärkeää, että asiakkaiden tarpeita kuunnellaan ja asuntokaupat tehdään heidän ehdoillaan. Hän korostaa kiinteistönvälittäjän ammattitaidon merkitystä ja on valmis tekemään paljon töitä saavuttaakseen unelmansa.

Andrei Koivumäki

andrei-koivuma%cc%88ki

Miten päädyit töihin juuri kiinteistöalalle ja mikä on parasta työssäsi kiinteistönvälittäjänä?

Armeija lähestyi hiljalleen loppuaan kun aloin miettimään tulevaisuuden suunnitelmiani. Asuin silloin Lahdessa ja olin käytännössä täysin rahaton. Tiesin kuitenkin, että haluan muuttaa Helsinkiin ja perustaa oman yrityksen – tai tehdä jotain myyntiin/markkinointiin liittyvää. Siinä vaiheessa en tiennyt vielä yhtään mitä se voisi olla. Minulla ei ollut rahaa, eikä mitään tietoa yrityksen perustamisesta. En enää muista mistä se tuli mieleeni, mutta muistin, että kaverini oli tienannut kiinteistöalalla useita satoja tuhansia euroja muutamassa kuukaudessa, myymällä kiinteistöjä kulta-aikana venäläisille.

Totuus oli lopulta erilainen ja huomasin hyvin nopeasti, ettei raha kasvanut puussa. Jäin kuitenkin heti ensimmäisen myymäni asunnon jälkeen tähän hommaan ”koukkuun” ja nykyisin motivaattoreina toimii hyvin pitkälti monet muut tekijät kuin raha, jonka perässä alun perin alalle lähdin.

Miten tärkeänä näet henkilöbrändäyksen kiinteistönvälityksessä?

Kun tulin alalle, ensimmäinen asia minkä tein oli Andrein tuotteistaminen. Lähdin heti miettimään minkälaisen mielikuvan ja brändin lähden rakentamaan ympärilleni. Me kiinteistönvälittäjät myymme palvelua ja jollain tavalla palveluiden tarjoajina meidän pitää pystyä erottautumaan. Jokaisella on kuitenkin oma tyylinsä toimia, myydä, neuvotella ja jokaisella on ns. oma asiakaskuntansa.

Lähdin ottamaan omaa segmenttiäni haltuun ja nyt koen olevani se välittäjä, joka jollain tasolla aloitti henkilöbrändäyksen Suomessa. Olin ensimmäisiä välittäjiä, jotka teki aktiivista markkinointityötä sosiaalisessa mediassa. Tämä herätti paljon tunteita, kun markkinoin muutakin kuin pelkkiä kohteita. Olin myös ensimmäisiä välittäjiä jotka toivat videokuvauksen Suomeen, joten voin sanoa olleeni mukana tuomassa videokuvausboomia kotimaan kiinteistönvälitysalalle.

Tämä kaikki sai monia välittäjiä miettimään, mitä kaikkea tälläkin alalla voi tehdä ja miten tuoda itseään paremmin esille. Loppujen lopuksi sanoisin, että en olisi tälläkään hetkellä toiseksi eniten asuntoja myyvä välittäjä suuressa Kiinteistömaailma-ketjussa Helsingissä, jos en olisi ”brändännyt Andreita”.

Mikä on hyvän markkinointimateriaalin merkitys kiinteistöalalla?

Hyvä ja laadukas markkinointimateriaali tuo asiakkaita (ostajia ja myyjiä) sekä luoksesi että asuntonäytöille ja se edesauttaa heitä ottamaan herkemmin yhteyttä. Eli se on ensimmäinen ja tärkeä askel kohti tulosta. Mutta sillä ei vielä pitkälle pötkitä jos välittäjällä ei ole tarvittavaa otetta. Kyseessä on kuitenkin henkilöbisnes ja asunnon myynti on kiinni monesta tekijästä. Hyvät videot, tekstit, ulkonäkö, kuvat yms. auttaa paljon, mutta ei vielä myy asuntoja itsestään.

Ammattimainen ja menestynyt välittäjä hallitsee lukuisia osa-alueita, kuten neuvottelu- ja myyntitaidot ja taidon lukea ihmisiä. Hänellä on pelisilmää ja hän tietää myytävästä kohteesta kaiken. Ja jos ei tiedä, niin ottaa selvää. Ammattilainen tuntee lähialueet, rakentamistavat, on aktiivinen, palvelualtis ja selvittää mistä kiikastaa, jos asiakas ei tee tarjousta. Vaikka onkin ns. ”kuumana kohteeseen”. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin… Kuitenkin aina on erilaisia ihmisiä ja siten erilaisia lähestymistapoja sekä myyntityylejä.

Ammattilainen osaa lukea ihmistä jo pelkän pukeutumisen ja kävelytyylin perusteella ja lähestyä häntä siten, että ”myyntispiikki” tai haluttu viesti kolahtaa asiakkaaseen. Ei kuitenkaan sillä tavoin, että myynti on väkinäistä. Tässä työssä oikea ja hyvä välittäjä ei myy kenellekään mitään vaan auttaa löytämään sopivan ratkaisun.

Olet vuodesta toiseen kiinteistönvälityksen kärkisijoilla, mikä on salaisuutesi?

Salaisuus on listattu kohdassa kolme. En myy, vaan autan. En kuluta kenenkään aikaa turhaan – varsinkaan omaani. Olen tehokas, aktiivinen ja palvelualtis, mutta ennen kuin tarjoan yhtään mitään, haluan ensin kuulla mitä asiakkaani kaipaa. Vain tekemällä oikeita asioita oikein ja kaiken lisäksi oikeassa järjestyksessä saat tuloksia joita haluat. Ihmiset arvostavat tuloksia, ei puheita.

Millaisena näet kiinteistönvälitysalan viiden vuoden kuluttua?

Jos kertoisin sen, niin paljastaisin samalla kaikille mitä tulen tekemään viiden vuoden päästä. Joten toivotan tässä vaiheessa kaikille vain oikein mukavaa joulua ja muistakaa kun valitsette välittäjää – miettikää tarkkaan kenen käsiin luotatte avaimenne!

https://vimeo.com/182691525

 Kunnioittavasti,

Andrei Koivumäki
050 573 2434
andrei.koivumaki@kiinteistomaailma.fi

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s