Kiinteistökuvauksen trendit 2017

Muistatko vielä ajan, kun sunnuntain Hesarista poimittiin kuulakärkikynällä kiinnostavat kohteet postimerkin kokoisista ilmoituksista? Sen jälkeen pakattiin perhe Volvoon ja ajeltiin ympäri kaupunkia yleisillä asuntonäytöillä, joissa kiinteistönvälittäjä pyrki keräämään kasan kuumia liidejä. Tämä alkaa kuitenkin olla pian historiaa, sillä yksityisnäytöt valtaavat markkinoita ja kohteista saa nykyään jo varsin kattavan kuvan internetin välityksellä.

Aikamme on arvokasta. Tyhjien yleisnäyttöjen tarve vähenee, kun asiakkaat tekevät taustatyön kohteista jo kotona. Nykyisin pystytään tarjoamaan paljon tietoa kohteesta jo ennen asuntonäyttöä joten yksityisnäyttöjä sovitaan herkemmin ns. ’ostohousut jalassa’, valmis mielikuva jo luotuna asunnosta. Kohteesta etukäteen tarjottavan informaation saa nykytekniikalla niin tarkaksi, että ainoastaan asunnon ominaistuoksu puuttuu. Tämän pystyy toistaiseksi toteamaan vain kohteessa.

Kiinteistönvälitys perustuu perinteisesti vahvaan luottamukseen, joten ensiluokkaisen ja tarkan kuvamateriaalin merkitys, jolla houkutellaan ostajat yksityisnäytöille, korostuu. Mitä enemmän kohteesta saadaan kerrottua jo ennakkoon, sitä harvemmin potentiaaliset ostajat pettyvät nähdessään asunnon paikan päällä.

5 TAPAA VÄLITTÄÄ PULLATUOKSUA WEBISSÄ

Kun haluttu alue sekä asunnon neliöhinta täsmäävät, kaivetaan kohteesta kaikki mahdollinen informaatio ja aletaan luoda mielikuvia siitä, miltä asunnossa tuntuisi asua. Valokuvilla, videoilla sekä 3D:llä pyritään tuottamaan mahdollisimman tarkka kuva myytävästä kohteesta, sekä välittämään ns. ”pullan tuoksua” ostajaehdokkaille. Valokuvat eivät (vieläkään) kerro kaikkea, ja esimerkiksi kiinteistönvälittäjä pystyy jo nykyisin kilpailemaan toimeksiannoista lupaamalla mahdollisimman kattavan markkinointimateriaalin myytävästä asunnosta.

1. Asuntovideoiden merkitys on korostunut kiinteistönvälittäjien keskuudessa, kun kaikki eivät tyydy enää pelkän kohteen esittelyyn. Yhä useammin välittäjä esiintyy videolla itse, johdattaen katselijan läpi kohteen. Tällöin myyntispiikillä pääsee ”asiakkaan iholle” jo ennen varsinaista asuntonäyttöä. Persoonallisen esiintymisen avulla on helppo tuoda myös myyjän omaa persoonaa esiin, joka rentouttaa katselijaa sekä saattaa helpottaa tulevaisuudessa toimeksiantojen saamista. Ei ole sattumaa, että tv:stä tutut henkilöt pyrkivät (ja pääsevät) vaikkapa eduskuntaan, vailla sen kummempaa kokemusta tai koulutusta tehtävään liittyen. Tuttuus luo luottamusta.

”Million Dollar Listing New York.”
”Million Dollar Listing New York.”

2. Myös myytävien asuntojen stailaus on yleistynyt. Varsinkin hieman vanhemmissa tai tyhjillään olevissa kohteissa voidaan kevyellä stailauksella saavuttaa paljon houkuttelevampi lopputulos myyntiä varten. Tällöin ikääntyneet huonekalut tai tyhjien huoneiden luoma kolkko tunnelma eivät pääse pilaamaan ostajaehdokkaan mielikuvaa siitä, miltä asunnossa tuntuisi asua. Stailatun asunnon saa kuvissakin näyttämään paremmalta, jolloin materiaali houkuttelee ostajaehdokkaita saapumaan näytöille.

3. Stailauksen ohella myös valokuvaus on mennyt eteenpäin. Perinteisten huonekuvien lisäksi on alettu nostaa asunnon kiehtovia yksityiskohtia esiin. Esimerkiksi näyttävä kaasuliesi, persoonallinen kattaus tai tyylikäs hana luovat tunnelmaa useiden huonekuvien välissä. Tämä alkaa olla alan standardi ja esimerkiksi meidän kuvaamistamme asunnoista löytyy poikkeuksetta aina muutama tyylittelykuva.

20170615_13_IsoKylatie21Sipoo_B26_Full__MG_2655

4. 3D-kuvauksen käyttö myynnin apuna on nopeasti yleistynyt sen jälkeen, kun toimme tuotteen Suomen markkinoille syksyllä 2014. Sen käyttöä kuitenkin vielä hieman arastellaan, joten tuotteen näkeminen aikaansaa yhä ”WoW” –elämyksen ostajien taholta. Etenkin tarkasteltaessa kuvattua asuntoa VR-laseilla. Tuoreimman laitteistopäivityksemme myötä 3D-mallit ovat entistä korkealaatuisempia, jolloin kuvan tarkkuus alkaa tosissaan kilpailla laadukkaiden valokuvien kanssa. Ammattitaitoisesti kuvatun 3D-mallin pohjalta on jatkossa mahdollista tuottaa myös valokuvat, jotka vetävät vertoja jo keskinkertaisen asuntokuvaajan materiaalille. Tämä teknologian kehittyminen luo myös valokuvausalalle tarpeen kehittyä

5. Seuraamme alati muuttuvan alan kehitystä ja pyrimme olemaan mukana kiinteistöbisneksen kehityksen kirkkaimmassa kärjessä. Päivitämme kuvauskalustoamme jatkuvasti ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten tuloillaan oleva ”lisätty todellisuus” AR tulee vaikuttamaan asuntokuvauskenttään. Ehkä saamme siitä maistiaisia jo kuluvan syksyn aikana… 😉

Augmented reality

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s